Over Peter

Peter Helderop, logopedist. Na zijn studie logopedie aan de Leidse Hogeschool heeft hij zich in 1989 gevestigd als logopedist in Vlaardingen en vanaf 1991 in Monster, Poeldijk, Naaldwijk, Maasdijk, Wateringen, Rijswijk, ‘s Gravenzande en Honselersdijk. Twee van zijn logopediepraktijken zijn gevestigd in een tandartsenpraktijk. Hij heeft zijn aanvullende opleiding op het gebied van de oro-myofunctionele-, stem-, stotter-, spraak- en taaltherapie in zowel binnen als buitenland opgedaan. Het grootste deel van de tijd is hij werkzaam in de logopediepraktijk.

Daarnaast geeft hij lezingen OMFT en nascholingen Logopedie en Tandheelkunde. Hij is lid geweest van vele werkgroepen en commissies van de NVLF en de Ned. Maatschappij tbv Tandheelkunde en de Arbeitskreis für Myofunctionelle Therapie in Duitsland. Hij heeft meegewerkt aan het ontwikkeling van de richtlijn Mondzorg voor Jeugdigen van de NMT. Tevens is hij (gast)docent op de ACTA te Amsterdam voor de opleiding Kindertandheelkunde en  voor de CEPCD te Oisterwijk.

Van 2002 tot 2012 was hij vicevoorzitter van het Verenigingsbestuur van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). Vanaf 2012 tot en met 2017 was hij lid van de ledenraad van de NVLF.

Peter geeft al meer dan 25 jaar post HBO nascholingen Logopedie en Tandheelkunde OMFT .

© OMFT Cursus